[...] z wielu rzeczy więc niekoniecznie to nabiał jak będę chciał się dociąć dobrze to i owszem zrezygnuję - na razie to co mam jest wystarczające są tacy tez co wala tylko izolat białka w prochu ale są tacy co walą najtańsze miksy na mleku i też jest dobrze nie warto ze wszystkiego rezygnować na początku drogi czy potem powyżej 10% bo nie ma [...]
3.Piszesz ze po treningu spozywac gainera 1-1,5g/kg ale jak mam za poł godziny zjesc posilek po treningowy(z braku czasu) to nie dam rady jak lykne wczesniej 100g gainera moze zmniejszyc dawke? 4.Co jest lepsze koncentrat czy izolat bialka? irek
[...] czy aminokwasy o wiązaniach peptydowych. Czy udało Ci się w końcu to ustalić? Jaka jest Twoja wiedza, Twoje zdanie na dzień dzisiejszy. Aminokwasy całodzienne jakiej firmy możesz polecić? Jaki konkretnie produkt? Mam tu na myśli prawdzie aminokwasy czyli enzymatycznie trawiony izolat białka serwatki lub hydrolizat izolatu białka serwatki.
[...] nie piszą pełnej informacji na etykietach...a jak nie jest napisane dokładnie, to niestety aminokwasy są z gorszego surowca. Powinno być wyraźnie napisane: 1. hydrolizat izolatu białka serwatki lub enzymatcznie trawiony izolat białka serwatki (najlepiej!) 2. wolne formy aminokwasów Niestety ja u żadnego z producentów nie znalazłem takiej [...]
[...] kreatyna, szybkie węgle do szejka (np. dextrose lub maltodekstryna lub waxy maize), suplement omega 3, np. olej rybii, kofeina. Z droższych supli hydrolizowana kazeina i izolat, ja akurat tych nie kupowałem, ze względu na cenę, z relacji osób stosujących wynika, że sam sam izolat wystarczy, jak ktoś nie chce wydać za dużo na suple. Kiefer nie [...]
[...] tutaj pociągnąc temat. Link do tematu: http://www.sfd.pl/Przygotowania_do_debiut%C3%B3w_bikini_fitness_2015-t1048493-s89.html#post5 Kolejny mit który mnie niszczy to mleko, izolat serwatki i soja. Według kulturystycznych guru mleko to zło wcielone, unikać absolutnie za wszelką cene. Od duża ilośc laktozy, mleko sklepowe nie ma wartości mleka [...]
[...] ale wiadomo ze skoro cena jest nizsza to musi być to produkt "słabszy" niż whey classic, stąd mniejsza ilość białka na 100g produktu czy troche gorsza rozpuszczalność. WPI - izolat szybciej się trawi niż wpc, ma więcej białka na 100g proszku, a co za tym idzie też więcej kluczowych aminokwasów jak bcaa. Ma też mniej ww i tłuszczu, co też [...]
Po przeczytaniu tego artykuł€ mam mętlik w głowie. Niby jasno wynika z niego, że po treningu powinno się przyjąć np. gainera lub izolat białka + carbo. No, ale co z kreatyną? Przecież nie wolno jej dorzucać do jedzenia. 1. Kończe trening. 2. Szamam gainera (25g dobrego białka + 75g węgli) 3. Czekam godzinę, biorę kreatynę. Dobrze?
[...] węglowodanów. -Dwie godziny przed treningiem posiłek -Na początku i w trakcie treningu popijany shake Vitafit Leucine Carboplus 70g + 25g BCAA XTRA -Po treningu Vitafit Leucine Carboplus 70g + 25g BCAA XTRA -Godzina do dwóch normalny posiłek Jak to widzisz? Może zamiast BCAA lepiej zastosować izolat białka zważywszy na dodatek leucyny w carbo?
[...] i straconego glikogenu podczas wysiłku fizycznego. Najpopularniejsze odżywki białkowe dostępne na rynku oparte są na bazie serwatki – koncentratu WPC i izolatu WPI. Białka serwatkowe są frakcją białek mlecznych, charakteryzującą się najwyższą wartością biologiczną (BV=159 w przypadku izolatu, oraz 104 w przypadku [...]